3622 daraból rakhatják össze az új LEGO zongorát, és még játszhatnak is rajta

Nem késő új hobbit választani, ráadásul a Lego legújabb terméke kapcsán rögtön két szabadidős tevékenységre is rátalálhatnak. A játékairól híres cég ugyanis kiadott egy olyan zongora modellt, amely összesen 3662 darabból áll, és amelyet élvezet összerakni, ráadásul az apró zongorán még dallamokat is le lehet játszani – írja a Travel and Leisure. 

 

Egy csoda, amit a LEGO összehozottForrás: LEGO IDEAS/Kocka.hu

A Lego méretű zongorán 25 lejátszható hang van, amelyek nem csak valós időben szólaltathatók meg, hanem egy okostelefon-alkalmazással lejátszik dallamsorokat vagy akár a tulajdonos saját zenéjének összeállítására és felvételére is képes. A zongora belseje ugyanolyan bonyolultnak tűnik, mint egy igazi hangszer, tehát bárki, aki élvezi a LEGO játszókészlet összeállításának mérnöki aspektusát (függetlenül attól, hogy zenész vagy sem), minden bizonnyal sok örömöt fog kapni a készlet felépítéséből. A készletben állítható állvány, mozgó pedálok, nyitható és visszahajtható zongorafedél, billentyűzet takaró fedél, és még kottatartó is van, az igazán hiteles élmény érdekében. A játékhangszer öt dalt tartalmaz, amelyek szintén lejátszhatóak az alkalmazáson keresztül. Nézzék, milyen fantasztikus lett a végeredmény!

A játék két exkluzív, nyomtatott elemmel is rendelkezik, köztük egy arany, vintage Lego logóval és egy nyomtatott kottalappal, amelyet egy Donny nevű LEGO-rajongó dizájner készített. Noha a zongora ötletét a rajongó nyújtotta be, a készterméket a LEGO tervezője, Woon Tze Chee készítette el. A Donny által benyújtott tervek sok elemét felhasználta, és kiegészítette azzal a nagy előnnyel, hogy a játék hangot is kiad.

Ez messze a legnagyobb kihívást jelentő modell, amelyen dolgoztam."–  mondja Woon Tze Chee a YouTube videómegosztó portálon közzétett hivatalos Lego videóban. "Olyan kompakt és annyira összetett, minden mérés olyan pontos, hogy ha valahol egy apró változtatást hajtanának rajta végre, akkor ez láncreakciót okozna az egész modellben" – tette hozzá. Ezt a bonyolult játékot minden bizonnyal kihívást jelent összerakni, ám biztos, hogy ugyanakkor nagyszerű ajándék is a tervezésért, a műszaki dolgokért és a zenéért rajongók számára egyaránt. Az új készlet kiskereskedelmi forgalmi ára 350 USD, nagyjából 102 ezer forint, itthoni ára 110 ezer forint körül mozog. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek