Kedvezményözönnel várják a vendégeket Makarska szálláshelyein

Nagyvonalú kedvezményekkel csalogatják a turistákat a horvát Makarska tengerpartjára. A hotelekben bőven akad szabad szálláshely, átlagosan a szobák 50-70%-a üres - áll a horvát Slobodna Dalmacija hírében.

Magyarok is strandolnak Makarskan - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: A_Mikhail

Hogy felpörgessék kicsit a főszezont, a szállodák 20-40 százalékkal olcsóbban kínálják szobáikat, mint tavaly, és akciós csomagokat is bevetnek a nagyobb látogatottság érdekében. Az akciók pontos részleteiért érdemes körbenézni a helyi hotelek weboldalán foglalás előtt.  

Több hotelben is ingyen szállhatnak meg a tíz évnél fiatalabb gyerekek, a felnőttek pedig hat éjszaka foglalása után a hetedik éjszakát ajándékba kapják. Emellett ingyen masszázs, vagy ingyenes reggeli, vacsora is jár a legalább egy hetet maradó vendégeknek.

Magyar üdülők is élnek az akciókkal

A Makarska Riviérán jelenleg mintegy 26 ezer turista nyaral, ami ötven százalékkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor. Érdekességként emeli ki a horvát sajtó, hogy idén autóval érkeznek a legtöbben, repülővel csak nagyon kevesen utaznak a tengerpartra. Ez arra mutat rá, hogy a járvány idején, a gépkocsis utazást biztonságosabbnak találják, mint a tömegközlekedést. 

A legtöbben Németországból, Csehországból és Szlovákiából látogatják Makarskat, de lengyelek, magyarok, szlovénok, ukránok és bosznia-hercegovinaiak is nyaralnak a térségben. Jó hír, hogy Magyarország zöld besorolásba helyezte Horvátországot a járvány-helyzet alapján összeállított listán, így karanténkötelezettség nélkül utazhatunk haza a tengerpartról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek