Levendulaillat lengi be Szabadkát a hétvégén

Már hagyományosan minden évben megrendezik a szomszédos szecessziós városban, Szabadkán a jótékonysági levendulanapokat, ahol virágillat, gasztroélmények és kézműves termékek fogadják a vendégeket. A bevételből a városrész hátrányos helyzetű gyerekeit támogatják a szervezők.

Levendula párnákat is vásárolhat - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Ben Kerckx

A két napos vásárt ezen a hétvégén, azaz július 11-én és 12-én szervezik meg a Majsai híd lábánál. A vendégeket minden évben autentikus vásári hangulat fogadja, megannyi levendulából készült termékkel:

Lesz levendulapalánta-vásár, beszerezhetünk szebbnél-szebb vágott virágcsokrokat, de találunk levendulaolajakat és levendulából készült kozmetikumokat, továbbá a lila növényt ábrázoló kézműves dísztárgyak is felsorakoznak az asztalokon.

Gasztronómiai különlegességekből sem lesz hiány: a szeszes italok kedvelői belekortyolhatnak a levendulapálinkába, míg az édesszájúak megízlelhetik a levendulamézet és -lekvárt, valamint finom süteményeket is falatozhatnak. 

A gyerekeket és a kreatívkodni vágyó felnőtteket kézműves alkotóműhely fogadja. Az itt készült levenduladíszeket haza is vihetik a készítők. A további részletekről a rendezvény közösségi oldalán tájékozódhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek