A nyitott városházán kezdődik a váci fesztiválszezon

Július 12-én, vasárnap 10 órakor a Vác a tiéd - Nyitott Városháza program keretében megnyitja kapuit a váci városháza elsősorban azok előtt, akik nemrég költöztek a városba. A 16 óráig tartó programok között lesz a tudományt bemutató játékos, interaktív kiállítás, megnézhetik a Dobronka cirkusz bábelőadását, családi kvízen tehetik próbára Vácról való tudásukat, és sétálhatnak a városháza barokk épületében, de Forró Katalinnal, a Tragor Ignác Múzeum igazgatójával ennél messzebb is merészkedhetnek, egy hangulatos belvárosi sétára. A részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött, bővebb információk a rendezvény honlapján olvashatók.

A váci Főtér részleteForrás: Kossuthzsuzsa/wikipedia.org

A Városháza udvarán a jövő héten is folytatódnak a rendezvények, július 17-én, pénteken 20:30-tó Leonyid Zorin Varsói melódia című színművét láthatják, július 18-án 10 órától pedig kézműves foglalkozásokon vehetnek részt Parlagné Varga Katalin vezetésével. 10:30-kor kezdődik ugyanitt a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar hangszerbemutatóval egybekötött koncertje gyerekeknek, 20.30-kor pedig Fullajtár Andrea zenés estjét hallgathatják meg Boomerang Baby – Marlene Dietrich ABC címmel.

Július 19-én, vasárnap 10 órától Zsolnai Gabriella vezet kézműves foglalkozásokat, 11 órától a KL Színház és a Magamura Alkotóműhely közös előadásában Sárkányölő Sebestyén, a szegénylegényből lett hős történetek elevenedik meg két kiváló bábművész, Czéh Dániel és Markó-Valentyik Anna segítségével.

Erre a hétvégére a Pannónia Ház is változatos eseményekkel készül, az udvarán július 17-én, pénteken 15 órától JucImi - Patrik Judit és Oláh Imre műsorát láthatják,16 órától Face To Face címmel Toldi Tamás és Beszkid József műsora kerül színre, 18 órától pedig az Odeion zenekar LGT emlékműsorán elevenednek fel a nosztalgikus dallamok.

Július 18-án, szombaton 16 órától a Kóborzengő folklór együttes húzza a talpalávalót a Főtéren, míg július 19-én, vasárnap 13 órakor a Tini Dance Teammel indul a program. 13:15-től Csernik Szende lábbábos gyermekműsora látható, 14 órától az Acoustic Tours, 16 órától a Silverstar Művészképző Iskola műsorát láthatják, 17 órakor pedig ukrán melódiák csendülnek fel a váci Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében. A programot 18 órakor Pálinkás Gergely és zenekara zárja. Bővebb információk a vac.hu weboldalon találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek