Apró, ám rekordhosszú vonatok érkeznek a Mini Magyarország makettparkba

  Rekordhosszú vonatokat nézhetnek meg a Mini Mozdonyok Nagy Napján Szarvason, a Mini Magyarország makettparkban július 12-én, vasárnap. Hazánk legnagyobb, több mint hatszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózatán a látogatók egy gombnyomással indíthatják el a makettpark saját mozdonyait.

  Több mint hatszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózatot építettek ki a park területénForrás: Mini Magyarország Szarvas/Facebook

  Az idei évben ismét különleges vendégvonatok érkeznek, kizárólag erre a napra: ott rója majd a síneket több svájci tehervonat, mely a '60-as, '80-as és '90-es éveket idézi fel. Egyedülálló látványossággal is készülnek: mintegy 14 méter hosszú mozdony és teher vontatmányai zakatolnak majd körbe-körbe, melyek között szénszállító, tartálykocsi, állatszállító, fa- és terményszállító kocsik is felfedezhetőek lesznek. Az amerikai dízel tehervonatok jellegzetes amerikai hangulatú kocsikból tevődnek össze, ami modell viszonylatban már rendkívül hosszúnak számító, harminc kocsis szerelvények.

  Az amerikai dízelmozdonyok harminc vontatmánnyal csak itt, csak ezen a napon láthatóak majd a Mini Magyarország makettparkban.

  A vonatozás élményét hanghatások teszik teljessé. A modellek útja minihidakon, viaduktokon és alagutakon át, a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezet.
  Igazi kalauzok is érkeznek erre a napra a parkba, akik a jegyek kezelése mellett kis sípokkal kedveskednek majd a gyerekeknek – tudtuk meg a Mini Magyarország makettpark sajtóközleményéből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!