Magyarország első és egyetlen Teknős Parkjában hamarosan hemzsegnek a kis páncélosok

Egy kellemes családi programot kínálunk, amennyiben kedvelik a teknősöket és szívesen eltöltenének egy kis időt a Balaton-parton sétálgatva. A tó közelében, a vízparttól 2 km-re található ugyanis a Magyarország első és egyetlen látogatható Teknős Parkja, ameylnek fél hektáros területén jelenleg 283 teknős él. 

Júliustól szeptemberig teknősbaba-dömping várhatóForrás: Teknős Park Balatonföldvár/Facebook

Ahol nem zavaró a nyári forgatag, friss a levegő, ott élnek a park páncélos lakói. Különböző fajhoz tartozó teknősöket csodálhatnak meg ott a kicsiktől az óriásokig, felnőttektől az újszülöttekig, ragadozót ugyanúgy, mint növényevőt. A kiváló tartási körülményeknek köszönhetően az állatok bőségesen szaporodnak.

Minden évben 150-200 kisteknős születik július közepétől szeptember végéig, természetesen a látogatók majd őket is megnézhetik.

A park minden nap nyitva van 10:00 és 18:00 óra között, ahol a gyerekeket játszótér is várja, ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy trópusi teknősök is élnek náluk, őket csak megfelelő időjárás esetén tudják kiengedni a kifutójukba. Ez azt jelenti, hogy csak akkor hagyhatják el fűtött szálláshelyüket, ha a kinti hőmérséklet 20 °C fok felett van.

A hely akár gyalog is megközelíthető, a Balatonföldvárt és Kőröshegyet összekötő Dózsa György utca 69. szám alatt található. A belépőjegy egységesen 1200 Ft/fő (felnőtt, gyermek, diák, nyugdíjas részére), 3 éves korig ingyenes.14 éves kor alatti gyermekek csak felnőtt felügyeletével látogathatják az állatparkot. További információkat a Teknős Park weboldalán  és Facebook oldalán olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek