Kedvenc meséit olvassa fel Michelle Obama

Noha sok iskolát bezártak világszerte a koronavírus terjedése miatt, a tanulást azért folytatni kell. Ez azt jelenti, hogy a gyermekek távoktatásban részesülnek, valamint a szülők részmunkaidős tanároknak állnak. Az egykori amerikai first lady, Michelle Obama viszont úgy döntött, kicsit beáll segíteni a szülőknek. Minden héten felovas egy mesét a gyermekeknek az ő kedvenc gyerekkori mesekönyviből, amit most bárki megnézhet, meghallgathat. Angolul tanuló gyerekeknek itthon is jó lehetőség meséket hallgatni eredeti nyelven, különösen ha mindez egy ilyen ismert személy tolmácsolásában történik.

Az USA volt miniszterelnökének felesége gyerekei mellett ismét felfedezte az olvasás örömétForrás: White House./Pete Souza/Wikipedia

Obama asszony a Twitteren jelentette be, hogy a PBS Kidsszel és a Penguin Random House-zal együttműködve elindít egy sorozatot, amit heti egy alkalommal "Mondays with Michelle Obama", azaz "Hétfőnként Michelle Obamával" címen lehet megnézni. A sorozat eső része már tegnap elindult, de május 11-ig tart, tehát még további három részt láthatnak, és az elsőt is vissza lehet nézni majd a többivel együtt. Obama asszony elmondta, hogy a saját kedvenc gyermekkönyveiből fog felolvasni, mert szeretné minden korosztályú gyermekekkel megosztani az olvasás iránti szeretetét.

Kisgyerekként szerettem hangosan olvasni. És amikor szülővé váltam, annyira élveztem, hogy megoszthatom a mesemondás varázslatos örömét a saját gyermekeimmel"  – mondta Obama asszony a nyilatkozatában.

Április 27-én, hétfőn, déli 12 órakor Tom Fletcher "There's a Dragon in Your Book," című könyvéből, május 4-én, hétfőn 12 órakor Eliza Wheeler "Miss Maple's Seeds" meséjéből, május 11-én, hétfőn, déli 12 órakor pedig Eric Carle "The Very Hungry Caterpillar" című művéből olvas fel. A közvetítések egyszerre folynak a PBS KIDS Facebook oldalán és annak YouTube-csatornáján, valamint a Penguin Random House Facebook oldalán. A felvételek minden felolvasás után azonnal elérhetők lesznek megtekintésre az összes platformon – olvasható a Travel and Leisure weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek