Ez az állatpark bezárta kapuit az emberek előtt, és kinyitotta az állatoknak

Nemrégiben mi is hírt adtunk arról, hogy a Chicagói Shedd Akvárium dolgozói a koronavírus miatti bezárás után kirándulásra vitték pingvinjeiket, és hagyták, hogy megismerkedjenek a többi, ott élő állattal. A belgiumi Pairi Daiza Állatkertben élő orángutánok vidrákkal barátkoztak, és bár valószínűtlen barátságnak tűnik, a Texas State Aquarium delfinjei teljesen belehabarodtak egy lajhár látványába – írja a Bored Panda.

A négy kíváncsi viccmester: Shadow, Kai, Liko és SchoonerForrás: texasstateaquarium. org

A lajhárok valószínűleg nem a föld legizgalmasabb állatai, a delfinek viszont nem így gondolják. A Texas State Akvárium dolgozói úgy döntöttek, hogy egy rövid kirándulásra viszik a 3 éves helyi hírességet Chicót, a lajhárt. A lassúságáról ismert állat nem csak delfinekkel találkozott útja során, de a delfinekkel való ismerkedés határozottan az egész kaland fénypontja volt. Nézzék csak!

Az akvárium körüli utazásánál Chicónak lehetősége volt, hogy röviden köszönjön néhány kacsának, mielőtt a tengericsikókkal találkozott. Ezután vitték az akváriumhoz, hogy cápával és néhány barátságosabb színes hallal ismerkedjen. Chico érdeklődött egy medúza iránt, de semmi sem hasonlítható össze a delfinekkel való találkozásával.

Kíváncsiság és izgalom lett úrrá a delfineken a lajhár látványátólForrás: Texas State Aquarium/Facebook

Kiderült, hogy az akvárium munkatársai sűrűn viszik az állatokat ilyen játékos találkozókra. „Gyakran lehetőséget adunk az állatoknak arra, hogy találkozzanak egymással, amely segít őket testük és lelkük karbantartásában. Van egy másik lajhárunk, Xena is, de azon a napon őt jobban érdekelte az alvás, mint a delfinekkel való találkozás" – mesélték.

A boldogságban úszik ez a palackorrúForrás: Texas State Aquarium/Twitter

Hozzátették, hogy a delfinek mindig nagyon kíváncsiak az állatpark többi lakosára is, a négy szerencsés palackorrú delfinük, akik találkoztak Chicóval pedig nem más, mint Shadow, Kai, Liko és Schooner.

Az akvárium munkatársai arra törekednek, hogy minél több ilyen történetet megosszanak a világ minden tájáról érkező vendégeikkel és nézőikkel, hogy otthonaikban is tovább oktathassák és szórakoztathassák őket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek