Kutyás segélyláncot indítanak a karantén idejére

A kutyások a koronavírus miatt elrendelt korlátozó időszakban sem hagyják magukra egymást: a ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület vállalta fel azt a kihívásokkal teli feladatot, hogy segélyvonalukkal összekötik a karanténba vagy kórházba került gazdikat és a segítő szándékú önkénteseket. Így remélhetően egyetlen kutya sem marad majd magára ellátás nélkül.

A fotó illusztrációForrás: Henriet Haan/Pixabay

A kornavírus okozta káoszban egészen új helyzetekhez kell alkalmazkodnunk, ami a kutyatulajdonosokat is érinti – nekik azonban más nehézséggel is szembe kell nézniük: mindent meg kell tervezniük arra az esetre, ha a vírus miatt karanténba vagy ami még rosszabb, kórházba kerülnek. Egy azonnali kórházi kezelés végképp ellehetetleníti a kutyatulajdonosokat, ezzel az eshetőséggel pedig sajnos mostanra bármelyikünknek számolnia kell – nemre, korra, egészségi állapotra való tekintet nélkül.

Ebben a szokatlan helyzetben próbál a ZöldEb Egyesület együttműködést kialakítani az elérhető önkéntesek és a bajba jutott kutyások között.

Bárki jelentkezhet a segélyvonalon, akinek szüksége van segítségre kedvence ellátásában, sétáltatásában, szállításában, megőrzésében, vagy tud valakiről, aki rászorul az ilyen segítségre.

Az egyesülethez már számos önkéntes csatlakozott szerte az országból, aki tud sétáltatást, szállítást vállalni, vagy akár ideiglenesen magához tud venni magára maradt állatot. Ha nem megoldható, hogy egy családtag vagy közeli barát siessen az egyedül maradt kutya segítségére, érdemes előre megismerkedni és megállapodást kötni az egyik önkéntessel, hogy mindenképp legyen gazdi-utánpótlás.

A ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület egyéb hasznos információval is igyekszik megnyugtatni az aggódó gazdikat. Arról is tájékoztatta követőit, hogy a koronavírus nem veszélyes az ebekre nézve, így sem elkapni, sem az embert tovább fertőzni nem tudják. Ezzel akarják elejét venni annak a tömeges viselkedésnek, hogy a gazdik a fertőzéstől félve kedvenceiket esetleg menhelyre adják – tudtuk meg az egyesület sajtóközleményéből. 

Aki úgy érzi, szüksége van segítségre, vagy épp lehetősége van segíteni, az az alábbi elérhetőségeken tud kapcsolatba lépni a szervezettel. ZöldEb - Kutyás Érdekvédelmi Egyesület, Telefon: + 36 21 262 00 44, E-mail: segelyvonal@zoldeb.hu, Facebook: facebook.com/zoldsegely. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek