Itt a nyulak az urak!

Előfordulhat, hogy a kanadai Canmore városába érkezve nem emberek, hanem több ezer barna és fekete nyúl fogadja, amelyek a vasútvonalak és a parkolók környékét lakják. Ezek az aranyos állatok úgy döntöttek, hogy ők is letelepednek a 14 000 lakosú, élénk, kanadai kisvárosban.

A fotó illusztrációForrás: David Mark/Pixabay

A gyönyörű kerékpárútjairól és a hihetetlenül szép Banff Nemzeti Parkról ismert Canmore mára több mint 20 000 nyúl lakóhelyévé vált. Ezek az állatok minden tekintetben a város részét képezik, sőt a a város polgárai örömmel gondoskodnak róluk.

A nyulak jó helyet választottak, Canmore városának gyönyörű a fekvéseForrás: Glenlarson/Wikipedia

Udvaraikban élelemet raknak ki ezeknek a különleges lakosoknak, mert a nyulak Canmore lakosaivá váltak: az utóbbi időben egyre jobban barátkoznak az emberekkel. A lakók pedig vigyáznak rájuk, sok nyuszi a bejárati ajtón kívül várja a háziakat.

A fotó illusztrációForrás: Mabel Amber/Pixabay

Ugyanakkor ezeknek az állatoknak a származása rejtély, csupán feltételezik, hogy elszaporodásuk 1980-ban kezdődött. Állítólag egy helyi lakos 12 nyulat tartott az udvarán, akiket a városi tanács utasításait követően elengedett. A következő 40 évben a nyuszik elszaporodtak, és mostanra a város teljes területét elfoglalják.

A fotó illusztrációForrás: Mabel Amber/Pixabay

 Egy dolog biztos: ezek a kis állatok egyáltalán nem jelentenek problémát a térség lakosságának, éppen ellenkezőleg. Úgy bánnak velük, mint más háziállattal, mert számukra a canmorei nyuszik kicsi, kedves és varázslatos lények – írja a Si Viaggia. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek