Ezen a nyílt napon járműparádéval is várják a gyermekvasút iránt érdeklődőket

  Január 26-án vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút  a Széchenyi-hegy végállomáson 10 és 16 óra között. Színes programokkal várják a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket, akik kipróbálhatják a Széchenyi-hegy állomás vasúti berendezéseit.

  Forrás: NearEMPTiness/Wikipedia

  A legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, és betekinthetnek a váltókezelő munkájába is.

  Az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit.

  A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval is várják az érdeklődőket a Széchenyi-hegyen: kívül-belül meg lehet tekinteni a teljes felújítás után tavaly ismét szolgálatba álló nagy szalonkocsit és egy Mk45-ös, valamint egy hagyományos festésű C50-es dízelmozdonyt, bizonyos napszakokban megtekinthető a működő gőzmozdony és a 90 éves kis szalonkocsi.

  Napközben forgalomba áll egy egyedi festésű téli kocsi is.

  Ezen a hétvégén a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyi-hegy állomás között. Azok a gyerekek, akik kedvet kapnak a vasúti szolgálathoz, még itt regisztrálhatnak a február 1-jén induló gyermekvasutas tanfolyamra. További információkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!