Ez a kisváros példaértékűen védi a szilveszteri zajoktól rettegő állatokat

  Az állattartó gazdiknak minden olyan ünnep, amit tűzijáték és petárdázás kísér, kész rémálom. A kutyákról nem is beszélve. Olyankor rémültek, zavarodottak, rettegnek a fülükre igencsak káros és félelmetes zajok miatt. Az olaszországi Parma megyében található Collecchio város vezetősége úgy döntött, hogy a kicsi gyermekek és a háziállatok jóléte fontosabb, mint a zajos tűzijátékkal feldobott fieszták – írja az iHeartDogs.

  Collecchio város vezetése odafigyel arra, hogy az év utolsó napja nekik is ünnep legyenForrás: markito/Pixabay

  A helyi önkormányzat nemrégiben olyan jogszabályt vezetett be, amely minden polgárt arra kötelez, hogy a közösség érdekében a hagyományos helyett csendes tűzijátékkal ünnepeljen. Ez pedig nem lehetetlen! Az olaszországi Setti Fireworks nevű, tűzijátékokat gyártó cég csendes tűzijátékot készített a kutyák és gyermekek kényelme érdekében, hogy ne ijesszék meg őket a hangos zajok. A látványos, vizuális effektek anélkül is csodálatosak, hogy a gyerekek, kutyák, macskák, madarak azt gondolnák, hogy itt a világ vége. A tűzijáték nem teljesen hangmentes, de a szép fényeket kísérő zaj a hagyományos tűzijátékokkal szemben sokkal csendesebb.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!