Nagyszabású, ingyenes bábfesztivál lesz Szabadkán

A Szabadkai Gyermekszínház az idén ünnepli fennállásának nyolcvanötödik évfordulóját, míg a Szerbiai Hivatásos Bábszínházak Találkozóját az idén rendezik meg ötvenedik alkalommal. A rendezvénynek a szomszédos szecessziós város ad otthont.

Szerbia mind a hét bábszínháza fellép Szabadkán december elseje és harmadika között, de láthatnak magyarországi előadást is. Három színhelyen mutatják be a kicsiknek szóló darabokat: a gyermekszínház mellett a szabadkai Népszínház és a Kosztolányi Dezső Színház színpadán lépnek fel a társulatok.

Bábelőadásokkal telnek meg Szabadka színházai - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Steve Bidmead

 

 A bábszínházak az elmúlt egy évben bemutatott előadásaik közül a legsikeresebbet adják elő.     

A fesztivál ünnepélyes megnyitójára vasárnap 18 órakor kerül sor, de a nézők már ezt megelőzően, 16 órától megtekinthetik az újvidéki Ifjúsági Színház versenydarabját. 19 órától a boszniai Szerb Köztársaság Gyermekszínházának vendégelőadására kerül sor.

A versenyelőadásokat hétfőn 10, 17 és 19 órakor, valamint kedden 10, 12 és 17 órától tartják. A fesztivál lezárására kedden 19 órakor kerül sor, amikor is kihirdetik a legjobb előadásnak járó elismerés nyertesét, valamint kiosztják az egyéb díjakat is, ugyanakkor a nézők megtekinthetik a budapesti Kövér Béla Bábszínház Holdodiglan című előadását is.

Az előadások mellett a fesztivál keretein belül több kísérőprogramra is sor kerül. A rendezvény minden eseményére a belépés ingyenes - írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek