Mesékkel és kóstolóval várja a tökös hét a Skanzenban

  Nemrégiben ajánlottuk a Skanzen Márton-napi programját, de előtte még egy tök köré épülő rendezvényre is érdemes ellátogatni a szentendrei szabadtéri múzeumba az őszi szünet idején, október 29-étől kezdve egészen november 3-ig, tudtuk meg a múzeum honlapjáról. 

  Forrás: Susanne Jutzeler, suju-foto/pixabay.com

  A tökös témahét keretében a népszerű újvilági növény, a tök nyomába eredhetnek a gyerekek, hiszen népmeséken, tökös ételek kóstolásán keresztül még azt is megtudhatják, milyen eszközök készülnek a tökből. A gyerkőcök bepillantást nyerhetnek a tökmagsajtolás vagy a tökmagköpesztés rejtelmeibe, és a tökfélék sokféléségével is megismerkedhetnek. 

  A gyerekek készíthetnek terménybábot és tökmagékszert, kikapcsolódásként pedig az elméjüket is megtornáztathatják a Tökös találósdi és töktotón. Ezután a testedzésé lehet a főszerep a Tökkel ütöttek elnevezésű játékudvaron. 

  A legízletesebbnek ígérkező program díjára minden bizonnyal a Tökös mézeskalácsok vására, valamint a sült tök, sült alma kóstolás pályázhat nagy eséllyel. Lesz itt még Tökfilkóék szekéren, mint fotóhelyszín és Őszi társasmunkák bemutatója is. A további programokról a múzeum honlapján találthat bővebb információkat. A program a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat része.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!