Egy egész múzeumot szenteltek a nyúlós ragacsnak

A slime nevű, nyúlós, ragadós gyurma az utóbbi években a kicsiket és a nagyokat egyaránt meghódította. Az Egyesült Államokban akkora rajongói is akadtak a bűnös élvezetnek, hogy egyenesen múzeumot nyitottak a nyálkának - számol be róla a Daily Mail.

A frissen nyílt, 743 négyzetméteres intézményben minden megtalálható, ami egy slimerajongót elvarázsolhat, de azok is kellemesen eltölthetik itt az időt, akik nem mindennapi érzékszervi ingerekre vágynak. Sétálhatnak mezítláb a slime-tóban, és alkothatnak a slimebárban, sőt, akár meg is mártózhatnak a ragacsban, akik épp erre vágynak.

Forrás: Nataliatarkh/wikipedia.org

A Sloommo Institue-nak keresztelt, a későbbiekben turnéra induló múzeum alapítói Karen Robinovitz, Sara Schiller és Toni Ko, akik olyan szenzoros játszóteret akartak léterhozni, ahol mindenki megtapasztalhatja a slime megfiatalító és relaxáló hatását, ami egyébként, hangozzék bármilyen furcsán is, az EEG-tesztek szerint tényleg létezik. Ahogyan Robinovitz elmondta, a slime összehozza az embereket, és ellent tart a közösségi média elszigetelő hatásainak.

A találmány talán egyetlen, azonban annál nagyobb szépséghibája, hogy vegyszerekből és gyakran műanyagból készül, és hatalmas, tulajdonképpen felesleges környezeti terhelést jelent. A múzeumban ráadásul naponta cserélik bizonyos szekciók slimeállományát, még tovább súlyosbítva ezzel az amúgysem túl rózsás, globális hulladékhelyzetet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek