Október 9-én a népi játékokkal ismerkedhetnek a gyerekek

  Október 9-én, szerdán, a világ minden tájáról csatlakoznak a népi játék napja kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy a diákok oktatásában a magyar népi játékok elnyerjék méltó helyüket – írja az MTI.

   

  Népi játékForrás: Evgen ekb/Pixabay

  Már több mint 400 intézmény jelentkezett Magyarországról és a Kárpát-medence területéről, továbbá több mint tíz magyar gyerekekkel foglalkozó iskola csatlakozott távolabbi országokból, Ausztráliából, Amerikából, Lengyelországból, Angliából és Németországból is.

  Az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában az ötletgazda, Balatoni Kata táncpedagógus, szervező a  elmondta:

  a hagyományos népi játékok kulturális örökségként vannak jelen a mindennapjainkban, ezeket szeretné új formában, megközelítésben a figyelem középpontjába helyezni.

  Véleménye szerint ezek a játékok végigkísérik a gyerekek teljes szocializációs folyamatát. Sok gyermekjáték gyűjtemény létezik, ezekből minden évben kiválaszt néhányat, amelyet közzétesz. Ennek célja, hogy a pedagógusok ezekből válogatva minden évben újabb játékokat tanulhassanak, és adhassanak át a gyerekeknek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!