Már nem csak biciklis, hanem kutyás critical mass is lesz hamarosan

  A kerékpáros Critical Masshez hasonlóan 2019. október 12-én megrendezik a Kutyás Critical Masst – tudtuk meg a ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület hírleveléből. 

  A fotó Illusztráció a rendezvény szervezőjének egy korábbi eseményérőlForrás: ZöldEb - Kutyás Érdekvédelmi Egyesület

  Egy 2018-as kutatás szerint három millió kutyát tartunk mi, magyarok vagyis az emberek több mint harmada él olyan háztartásban, ahol legalább egy kutya is lakik velük (Forrás: Kutyaszemmel). Ez Budapestre nézve közel fél millió ebet jelent, azaz csaknem minden negyedik ember tart kutyát a fővárosban. Ám a magas kutyatartási kedv akaratlanul is a konfliktusok megnövekedésével együtt jár, hiszen a szűkös városi környezet alapvetően korlátozza a szabad kutyázás lehetőségeit.

  Ezzel a rendezvénnyel a ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület, elsősorban a városvezetés figyelmét szeretné felhívni arra,hogy a kutyák velünk, köztünk élnek, de a városban nincs biztosítva számukra megfelelő élettér. A nem kutyás közösségekben a kutyatartás és mindezek velejárója ellenérzéseket szül. A Kutyás Critical Mass célja, hogy kutyatulajdonos és nem kutyás ne csak elviselje egymást, hanem együtt osztozzon a mindenki számára kellemesen élhető városi környezeten.

  A vonulás a Szent István Bazilikától indul, és a Hősök teréig tart – természetesen békés, jól szocializált kutyákkal és felelős gazdikkal. A nagyszabású Kutyás Critical Mass  fő jelmondata: Egy a falka! A ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület  a négylábúak és gazdáik mellet várja a kutyát nem tartó városlakókat is a kritikus tömegben.

  A részletekről itt, az esemény Facebook oldalán olvashatnak. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!