Negyven erőmű nyitja meg gyárkapuit a látogatók előtt egyetlen éjszakára

Aki régóta szeretne bejutni egy erőműbe vagy fűtőműbe, mert kíváncsi arra, hogy mit tud egy gázturbina, hogy működik egy gőzturbina, megnézne egy segédgőzkazánt vagy azt, hogy mi zajlik egy erőművi vezérlőteremben, annak október 11-én minden kívánsága teljesülhet.

MVM Paksi Atomerőmű Zrt. – Látogatóközpont és üzemi területForrás: Erőművek Éjszakája

Október 11-én 14 órától ugyanis az ország számos településén, mintegy 40 villamos energiát termelő erőmű és távhőt előállító fűtőmű nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, ahol többek között az is kiderül, hogy miből lesz az elektromos áram, és hogy állítják elő a távhőt.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Erőművek Éjszakája című rendezvényének helyszínein a villamos energia és a távhőtermelés érdekes világát ismertetik meg az érdeklődőkkel, akik arra is választ kapnak majd, hogy hol, hogyan és milyen berendezésekkel állítják elő ezt a két energiát.

A látogatókat szakértő túravezetők kísérik végig az egyes helyszíneken, akik a rendezvény weboldalának ígérete szerint közérthetően és élményszerűen igyekeznek majd bemutatni az erőművek, a fűtőművek és az energiatermelés működését. A meglátogatható helyszínekről és programokról bővebben az esemény Facebook-oldalán vagy weboldalán érdemes olvasni, a látogatásra kiválasztott erőmű bejárásához pedig az utóbbin kell regisztrálni.

Budapesti Erőmű Zrt. – Kelenföldi ErőműForrás: Erőművek Éjszakája

A szervezők azt kérik az erőműveket bejáró látogatóktól, hogy vigyenek magukkal fényképes igazolványt, hosszú nadrágba és zárt, lapos talpú cipőbe menjenek (egyes helyeken ennél szigorúbb viseletet is előírhatnak), és a kiválasztott időpont előtt legalább negyed órával érkezzenek meg a helyszínre. További fontos tudnivalókról itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek