Füstölik, sütik és mesélnek is a libamájról a Vajdahunyadvárban

  Ingyenesen látogatható Libamáj Fesztivált rendeznek a Vajdahunyadvárban 2019. szeptember 14-15-én, ahol a liba összes „részét" meg lehet majd kóstolni. Lesz például ludaskása, libamájpástétom, illetve hidegen és melegen füstölt libakolbászkák is – olvasható a Facebook esemény oldalán.

  Fillet mignon steak japán teppanyaki módra pirított libamájjal és spárgávalForrás: Shutterstock.com

  A libamáj, a libacomb, a libamell, a libazsír és a libatepertő 2012 óta hungarikum. Ezért a fesztiválon nem csak kóstolni, de tanulni is lehet majd. Elleshetik az ötleteket, hányféle módon lehet elkészíteni a libahúst, és megismerhetik a húshoz illő, mára elfeledett fűszereket is.

  A libából készült ételekhez nagyon jól illik a tokaji bor, ezért a fesztivál díszvendége Tokaj és a tokaji borok lesznek. A gasztronómiai különlegességek mellet számíthatunk majd koncertekre, kézműves vásárra, bor- és gasztroplaccra, valamint gasztronómiai bemutatókra is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!