Trópusi vihart is kavarnak az Állatkertek Éjszakáján

Összesen 12 település 13 állatkertje és vadasparkja csatlakozott idén a programsorozathoz, nézzük a részleteket!

Idén augusztus 30-án, vagyis a nyár utolsó péntek estéjén rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját. Az egész országban lesznek programok a különböző állatkertekben, vadasparkokban és más „állatos" bemutatóhelyeken.

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert /Facebook

A helyszínek a következők: Budakeszin a Budakeszi Vadaspark, Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, illetve Vidámparkja, Győrött a Xantus János Állatkert, Jászberényben a Jászberényi Állat- és Növénykert, Kecskeméten a Kecskeméti Vadaskert, Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsett a Pécsi Állatkert, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, Szegeden a Szegedi Vadaspark, Veszprémben a Kittenberger Kálmán Növény és Vadaspark, Veresegyházán pedig a Medveotthon.

A belépti díjak helyszínenként eltérőek. Budapest vonzáskörzetében, vagyis a Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a Tropicariumba az intézményenkénti külön jegy mellett mindhárom helyszínre érvényes kombinált jegy is váltható. A fővárosi kombinált jegy ára 8000 Ft, 14 éven aluli gyermekeknek 6000 Ft, áll a Fővárosi Állat-és Növénykert sajtóközleményében.

A mosómedvék is akítvabbak éjszakaForrás: Alexas_Fotos/Pixabay

Minden állatkert saját honlapján teszi közzé a részletes programot, ezért most csak egy kis ízelítőt adunk a kínálatból. A Budakeszi Vadasparkban speciális, szakvezetéssel egybekötött éjszakai kirándulás lesz, egy „fénycsapda" segítségével pedig az éjjeli rovarvilágot is bemutatják. A Fővárosi Állat- és Növénykertben lesz többek között fényfestés, filmvetítés, trópusi vihar a Pálmaházban(!) és csillagászati bemutató. Győrben bátorságpróbát lehet tenni, Pécsett leszenk fizikai és űrbéli kísérletek, Debrecenben, a Nagyerdei Kultúrparkban pedig beindul a Vidámpark, sőt, lesz jégszobrász bemutató is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek