Szemléljék Szentendrét motorcsónakból a Duna ünnepén

Az Ister Napok, azaz a Duna ünnepe, több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. A 2019. július 20-21-re tervezett ünnepen Szentendre helyi hagyományait, a szentendrei nemzetiségeket és a népzenét ismerhetik meg a látogatók. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő gyermek- és vízi sportprogram, táncház, koncert – többek között a Guca Partyzans Band, a Parno Graszt, a Borsa Együttes, Tímár Sára és Szabó Enikő – várja majd a Szentendrére látogatókat – olvasható a szentendreprogram.hu oldalán, ahol a napi programbontás is megtalálható.

Ister Napok 2018Forrás: Szentendrei Kulturális Központ / Facebook.com

A Duna, vagyis ókori nevén Ister, Szentendre gyöngyszeme, ami ezen a két fontos napon számos vízi és vízparti programot kínál a helybelieknek és az ide látogatóknak. 2019-ben már két helyszínen, a megújult Postás strandon és a Duna korzón is készülnek érdekességekkel a szervezők. A folyón, mindkét nap délelőttjén lesznek különböző evezős és SUP programok, a parton sport-, ügyességi és kézműves lehetőségek. Valamint egészségügyi prevenciós bemutatók is várják az érdeklődőket.

A városi séta sem marad el, aminek az útvonalát idén is a Szentendrei Tourinform Iroda állította össze. Ezúttal a Dunáról, egy motorcsónakban ülve lehet megcsodálni Szentendrét, és megismerni a város a folyóval, a hajózással kapcsolatos történetét. A szombat estei zenés gyertyaúsztatásra is megéri készülni, de a magyar, moldvai és szerb táncházak, a gasztronómiai kiállítók és a koncertek se maradjanak ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek