Szabihíd 2019

Július 6-án újra megnyílik a Szabihíd, pontosabban lezárják a forgalom elől, így békésen lehet jönni-menni, leülni és lazítani a Szabadság híd kellős közepén akár.

A kezdeményezés lényege, hogy élhető közterek legyenek Budapesten. A Szabihíd, vagyis a forgalom elől lezárt Szabadság híd pedig pontosan ilyen. Ez azt jelenti, hogy július 6-7., 13-14., 20-21., 27-28., azaz az összes júliusi hétvége mind a Szabihíd jegyében telik majd el. Ilyenkor péntek éjféltől vasárnap éjfélig nyugi honol a hídon. A projekt szervezését önkéntesek végzik, vécét, áramot, vizet adományokból biztosítanak.

Itt mindenki úgy lazít, ahogy szeretne, amíg másokat nem zavar veleForrás: Szabihíd‎/Facebook

A nyitó napon, azaz július 6-án lesz egy színpad is, ahol feltörekvő zenekarok mutatkoznak be, viszont fontos infó, hogy a Szabihídon nincs árusítás, ezért aki itt éhes, vagy szomjas lesz, az jobb, ha hozza magával az elemózsiát.

Néhány szabály azért itt is működik, pontosan azért, hogy mindenki nyugodtan lazíthasson. Ilyen szabály például, hogy gyalogosan az egész híd használható, kivéve a déli oldalon lévő járda, amit a bringásoknak tartanak fent, szemetelni nem szabad, a kijelölt részeknél magasabbra senki nem mászhat fel, illetve bárki bármit magával hoz, azt haza is kell vinnie. Így például nyugodtan fel lehet állítani egy nyugágyat, de aztán el is kell ballagni vele.

A hídon lesznek úgynevezett hídmesterek, ha valami probléma adódik, őket lehet megkeresni. Minden egyéb tudnivalóról a Szabihíd Facebook oldalán lehet olvasni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek