Példaértékű törvényt vezetnek be a horvátok

  Hamarosan új törvény lép életbe Horvátországban, miszerint a fogyatékkal élő gyerekek és felnőttek ingyen utazhatnak a helyi hajójáratokkon. A javaslat elfogadása már zajlik, és várhatóan még az idén el is fogadják.

  A fogyatékkal élők ingyen utazhatnak a fedélzetenForrás: Shutterstock / Készítette: Alex Linch

  Ez azt jelenti, hogy jövőre már ingyen hajókázhatnak a hátrányos helyzetű személyek a horvát Adrián. Egyúttal azt is szeretnék bevezetni, hogy a fogyatékkal élő személyek kísérői is bérmentesen szállhassanak hajóra.

  Az új törvénnyel nem csak a turistáknak kedveznének, hanem a helyieknek is, ugyanis a szigeten élők így egyszerűbben és költséghatékonyan tudnának utazni a szárazföldre és a szigetek között is.

  Várhatóan már októberben kiadják a törvényt írott formában, részletesen megfogalmazva, és év végéig elfogadásra is kerül - írja a horvát Index hírportál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!