Óriás gulyás és lószeretet, erre számíthatunk Nagyszebenben

Tizedik alkalommal rendezik meg Nagyszebenben a Hungarikum Napokat, aminek – az előző évek tapasztalatai alapján – semmilyen időjárás nem szab határokat. A jó hangulatú négynapos hagyományőrző rendezvényt esőben is ugyan úgy élvezik a kilátogatók, mint a verőfényes napsütésben – olvasható a Szeben.ro oldalán.

Forrás: Hungarikum Napok Nagyszeben / Facebook.com

A fesztivált 2019. július 4. és 7. között rendezik meg, a programsorozat pedig a Bekecs Néptáncegyüttes Ember az embertelenségben című előadásával kezdődik a Thalia Díszteremben 19 órakor. A nyitógálát állófogadás követi. A belépés ingyenes.

A Nagyszebeni Hungarikum Napok idei díszvendégei Szolnokról érkeznek majd, de rajtuk kívül bemutatkoznak még magyar kézműves csoportok és gasztroturisztikai régiók is. A programok között pedig lesz szabadtéri karikatúra-kiállítás, jurtaépítés és bemutató, íjazás, KönyvTuri és hagyományos gyermekjátékok.

Forrás: Hungarikum Napok Nagyszeben / Facebook.com

A gasztronómiai programok között bemutatják egy régi receptes könyv román fordítását, lesz Gasztro-turisztikai tér, szombaton pedig főzőverseny, amire még június 30-ig fogadják a nevezéseket. Vasárnap 10 magyar mesterszakács, 10 magyar ételt főz és kóstoltat a vendégekkel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek