Óriás gulyás és lószeretet, erre számíthatunk Nagyszebenben

  Tizedik alkalommal rendezik meg Nagyszebenben a Hungarikum Napokat, aminek – az előző évek tapasztalatai alapján – semmilyen időjárás nem szab határokat. A jó hangulatú négynapos hagyományőrző rendezvényt esőben is ugyan úgy élvezik a kilátogatók, mint a verőfényes napsütésben – olvasható a Szeben.ro oldalán.

  Forrás: Hungarikum Napok Nagyszeben / Facebook.com

  A fesztivált 2019. július 4. és 7. között rendezik meg, a programsorozat pedig a Bekecs Néptáncegyüttes Ember az embertelenségben című előadásával kezdődik a Thalia Díszteremben 19 órakor. A nyitógálát állófogadás követi. A belépés ingyenes.

  A Nagyszebeni Hungarikum Napok idei díszvendégei Szolnokról érkeznek majd, de rajtuk kívül bemutatkoznak még magyar kézműves csoportok és gasztroturisztikai régiók is. A programok között pedig lesz szabadtéri karikatúra-kiállítás, jurtaépítés és bemutató, íjazás, KönyvTuri és hagyományos gyermekjátékok.

  Forrás: Hungarikum Napok Nagyszeben / Facebook.com

  A gasztronómiai programok között bemutatják egy régi receptes könyv román fordítását, lesz Gasztro-turisztikai tér, szombaton pedig főzőverseny, amire még június 30-ig fogadják a nevezéseket. Vasárnap 10 magyar mesterszakács, 10 magyar ételt főz és kóstoltat a vendégekkel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek