Lila levendulaszőnyeget terítettek Fertődre

  A fertődi Esterházy-kastély levendulakertje2019. június 21-én 10 órakor nyitja meg kapuit; ettől a naptól kezdve minden nap programokkal várja majd a látogatókat. A levendulavirágzás ideje alatt pedig, ami a virágzástól függően június 30-ig tart, a helyszínen kapott aratótasakba magáncélú felhasználásra gyűjthetjük az illatos, lila gyógynövényt. A belépőjegyeket tasakonként határozták meg, így egy darab aratótasak 500 forint, 2 darab 800 forint, a három darab pedig 1100 forintba kerül - olvasható a sajtóközleményben.

  Forrás: eszterhaza.hu

  A fertődi Esterházy-kastély területén már az 1750-es években is volt olyan kertrész, ahol a zöldség- és gyümölcsfélék mellett a konyhára szükséges gyógy-és fűszernövényeket is megtermelték. A levendulakertbe az elmúlt években közel 10 000 tő francia levendulát telepítettek, a virágzásuk pedig évről-évre egyre bőségesebb. A francia levendula mellett a kertben az olyan gyógynövények, mint a zsálya, a kakukkfű, a rozmaring és a tárkony is megtekinthetők.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!