Ingyenes zongorakoncertet hallgathatunk a Zeneakadémia előtt

  A koncerten, melyet 2019. június 22-re terveznek a szervezők Balázs János zongorajátékát hallhatják majd az érdeklődők este 20 órától. A Zeneakadémia előtti téren a romantikus zeneirodalom legismertebb alkotóinak műveiből csendülnek fel részletek, illetve az erre az estére komponált videóinstallációk is megjelennek.

  Forrás: Picasa / Thaler / wikipedia.org

  Az esten az eredetileg zongorára írt művek mellett opera, dal és zenekari művek átiratai, a romantikus programzenén túl pedig a magyar zene és annak hatásai, Liszt, Kodály és Brahms művei is megszólalnak. A koncertet Cziffra György átirata zárja, melynek előadása keretezi a Liszt-családfa zenei bemutatására épített estét.

  A koncert után Gábor Éva Mária, Gutema Dávid, Horkay István, Mikula Dávid és Pál Gábor képzőművészek erre az estére komponált videóinstallációi lesznek láthatók a zenepalota homlokzatán. Az alkotók a koncert zenei motívumára, másrészt a palota kivételes ornamentikájára komponálták meg egyedi műveiket. A koncertre érkezők kihelyezett székeket találnak majd a téren, amiket érkezési sorrendben foglalhatnak el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!