A kastélyparkok titkos élete tárul fel a vezetett sétákon

  Idén a pünkösdi hétvégén lesz a Történeti kertek, kastélyparkok napjai nemzetközi program.

  Június 7. és 9. között számtalan programmal mutatkoznak be az Eszterháza Központ örökséghelyszíneinek kertjei és parkjai, azaz a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-kastély és környéke, olvasható a Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont sajtóközleményében.

  nagycenk kertForrás: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

  Fertődön „Az angol park titkos élete" címmel lesz szakmai vezetés a kastélyparkban június 8-án és 9-én, 10.00-kor és 15.00 órakor. Az 50 perces túrán a park növény- és állatvilágát mutatják be. A részvétel ingyenes, előzetes regisztráció viszont szükséges a info@eszterhaza.hu e-mail címen.

  Fertőd, Esterházy-kastélyForrás: neufal54/Pixabay

  Nagycenken „Élet a kastályparkban" címmel indul vezetett séta 7-én, 11.00 órakor, illetve „Alkonyi zsongás a kastélyparkban és Hársfasoron" címmel lesz még egy túra 18.00 órakor. Nagycenken emellett szerveznek egy játszóházat is a gyerekeknek. A program 10.00-14.00 óra között zajlik majd a kastély Virágházában. Ezek a programok is ingyenesek, regisztrálni a penztar@szechenyiorokseg.hu címen lehet.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!