Látogatható a virágba borult rózsakert Eszterházán

  Virágba borult a fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakertje, és ha az időjárás is engedi, a hétvégén már körbe is lehet sétálni a színes virágokat. Pénteken, azaz május 24-én nyitja meg kapuit a látogatók előtt a közkedvelt kert – tudtuk meg az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. közleményéből.

  Látogatók a fertődi rózsakertbenForrás: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

  Cziráky Margit 1908-ban álmodta meg és hozta létre a páratlan látványosságnak számító rózsakertet. A róla készült egykori fényképek és leírások alapján újjáépített kert a több mint 8000 rózsatővel, nemesített fajtákkal kínál egyedi látványt és illatélményt. Emellett tematikus alkalmakkal, színes rendezvényekkel is várja a hely a látogatókat.

  Csziráky Margit RózsakertForrás: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

  Május 25-én, szombaton 15 órakor Eszterháza rózsái címmel vezetett sétára várja a fertődi kastély az érdeklődőket a rózsakertbe. A 20 fős létszámmal indított vezetés külön regisztrációhoz kötött, erre az info@eszterhaza.hu e-mail címen van lehetőség.

  A Cziráky Margit Rózsakert naponta 10 és 18 óra között 500 forintos belépőjeggyel látogatható.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!