Török kávé és várostrom is lesz a Tatai Patarán

Május 31-től június 2-ig tart a Tatai Patara, ami nem más, mint egy családi programokkal jól megpakolt Török kori Történelmi Fesztivál.

A helyszín Tata, illetve a Tatai Vár, ahol három napig tartanak a koncertek, bemutatók és gyerekprogramok. Május 31-én, pénteken indítják a programokat. Lesz virtuspróba, vásárnyitás, „Deák Patara" és Honvédelmi Nap, megnyílik a borudvar, este pedig táncházzal és fáklyás felvonulással zárják a napot.

Tatai Patara, 2018Forrás: Gabor Monos/Tatai Patara/Facebook

Hétvégén pedig beindul az igazi haddelhadd. Mindkét napon reggel 9.00-kor a Kastély téren nyilvános haditanácsot tartanak, majd zúdulnak a programok. Lesznek hadi bemutatók és kézműves foglalkozások, tárlatvezetés a várban, bábelőadások és mesék a kicsiknek, ősi hangszer bemutató, táncház és tánctanítás.

Tatai Patara, 2018Forrás: Gabor Monos/Tatai Patara/Facebook

„Mesél a kelet" címmel lesz egy török részleg is, ahol török bazárban lehet török teát és kávét kóstolni, lesz török árnyjáték karagöz bábokkal, Mangala játék tanítás, tánctanulás, Nev nádsíp koncert és Baglama zene.

Tatai Patara, 2018Forrás: Gabor Monos/Tatai Patara/Facebook

A gyerekek fa körhintán pöröghetnek és fajátékokkal játszhatnak, a nagyok íjászbemutatón vehetnek részt. Plusz lesznek még lovasbemutatók, színi előadás, interaktív vásári bemutató és természetesen várostrom is. A pontos kezdések és a részletes programok mind megtalálhatóak az esemény honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek