Nem csak nézni, részt venni is lehet a Lovasíjász Világkupán

A tavalyi I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság után idén újabb nagyszabású lovasíjász versenyt szerveznek a Magyar Lovasíjász Akadémia SE vezetésével Pomázon, a Magyar Vár Tábor területén. A Nemzetközi Lovasíjász Világkupát & Nagydíjat 2019. május 16. és 19. között rendezik meg a festőien szép Majdán-fennsíkon, ahova 13 országból közel 60 lovasíjász versenyzőt várnak a szervezők.

A képen: Camilla LinderbergForrás: Némethy Lovasíjász Akadémia/Facebook.com

A jelentkezők összemérik majd tudásukat magyar, koreai, valamint lengyel stílusban, sőt a szervezők ezúttal egy külön versenyszámmal is készülnek: a Lovasíjász Extrém feladatainak végrehajtásához a versenyzőknek szükségük lesz ügyességre, bátorságra, lovastudásra és állóképességre – olvasható a rendezvény honlapján, ahol a jelentkezési feltételeket is megtalálják.

A hétvégi napokon, vagyis május 18-19-én az érdeklődőket és családokat játékmester által vezényelt zenés-mozgásos gyermekprogram, magyar táncház, íjásztatás és lovagoltatás várja majd. De lesz tulipán nemezelés, szivárvány-ernyő játék, óriásbuborék fújás és csúszdás ugráló légvár is a kisebbeknek. A vásártéren kézműves tematikus kirakodó vásár, hazai termelői termékek és biotermékek is lesznek.

Akik nem neveztek be a versenyre, de a bemutatókra kíváncsiak, azokat hun harcászati- és fegyver bemutató, Story Archer íjász csatajáték és üstben készült hun ételek várják majd a versenypálya mellett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek