Legendás mobiltelefonokból nyílt kiállítás Szegeden

  Szeptemberig látogatható Szegeden az a tárlat, amelyen az elmúlt 25 év legfontosabb mobiljait láthatja a közönség, de akadnak még ennél régebbi darabok is – tudtuk meg a Hvg.hu híréből.

  Régi mobiltelefon kupacForrás: Shutterstock / Készítette: Billion Photos

  A tárlat egyik legérdekesebb darabja a táskaméretű Motorola MCR 4800XL készülék, de emellett régi Nokiákat és legendás Sony Ericsson telefonokat is láthat, aki ellátogat a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában nyílt mobilos kiállításra. A kiállítás darabjai közül, a legidősebb jelzőt egy Motorola személyhívó érdemelheti ki, amit 1977-ben készített a gyártó.

  A GSM – Generációk Saját Mobiljai című tárlaton látható készülékeket négy budapesti magángyűjtő, Csernák Márton, Domokos Zoltán, Novák László, Szepes György, a Mobilmementók baráti kör, valamint egy szegedi mobilgyűjtő, Ördögh Zoltán Retromobil több ezer darabos gyűjteményéből válogatták ki a szervezők.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!