Különleges túrát indítanak a fokozottan védett Veránka-szigetre

  Fokozottan védett és ritkán, csak szakvezetővel látogatható különleges tájra, a Veránka-szigetre indít túrát a Gemenc Zrt. április 27-én, szombaton. A kirándulók Bajáról sétahajóval érkeznek a szigetre, ahol egy közel 8 km-es gyalogtúrán vehetnek részt – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

  Forrás: Gemenc Zrt.

  Az erdőgazdaság szakemberei zárt túraruházatot, túrabakancsot, fényképezőgépet, valamint távcsövet javasolnak felszerelésként. A szigeten nincs vízvételi lehetőség, ezért fontos, hogy elegendő ivóvizet, folyadékot vigyenek magukkal a túrázók. A sétahajó korlátozott befogadóképessége miatt a szervezők április 26. délután háromig várják az előzetes bejelentkezést.

  A sétahajó tízkor indul Bajáról a Gemenc Vándorponttól, a partra szállás a Veránka-szigeten egy órával később várható, majd a Gemenci erdőben tett túra után, délután négy körül érkeznek vissza Bajára a túrázók. A programról bővebben itt olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!