Szemkápráztató mesetérrel bővítették a szarvasi Mini Magyarországot

Nagyot nyit a kicsik felé Békés megye egyik fő mesterséges látnivalója, a Mini Magyarország. A park közleménye szerint most lesznek hatévesek, erre időzítve pedig új fejlesztésekkel rukkolnak elő. Nemrég öt új makettet adtak át,

de a csúcs, hogy felavatják a mesejátszóteret.  

Az avatás április 7-én, vasárnap lesz. A Mese-tér mellett lufival fogadják majd a gyerekeket, lesz ingyenes arcfestés és 14 órakor 130 szeletes torta is. A Mese-teret az ismert játszótérmester, Kő Boldizsár tervezte, aki a baltonboglári Mesekertet, a visegrádi Mátyás király mesekertet, valamint spanyol- és lengyelországi játszóterek terveit is megálmodta. A közlemény így folytatja:

A nem szokványos játszótéri elemek, az egyedi fejlesztésű játékok, a sok-sok mesés elem, illetve gyönyörű színhasználat mind a Mini Magyarország makettparkot gazdagítják.  

Mini Magyarország, Szarvas.Forrás: Mini Magyarország Szarvas/Facebook

A makettpark a Szarvasi Arborétumban található park 2013. április 10-én nyitott meg a történelmi Magyarország mértani középpontjában. Az ország történelmét, hagyományait, épületeit mutatja be, folyamatosan bővülve. 2015-ben Erdély, 2016-ban Felvidék, 2017-ben Kárpátalja és 2019-től Őrvidék nevezetességei is megtekinthetőek itt.

2018-tól minden ünnepnapon mini színházat tartanak békéscsabai színészekkel. A park nem csak látványt kínál: a pécsi dzsámi müezzinéneke, egy operaházi ária is hallható, valamint szabadtéri modellvasútpálya is körbekerüli a kertet (ezt a látogatók indíthatják el). Mini Balatonjuk is van, amin hajók ringatóznak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek