Világűrként rendezik be a Vajdahunyad várát

Vajon mit rejt a világűr, és vajon vár-e bármilyen veszély a galaxis mélyén? Többek között erre a két kérdésre is választ kaphatnak azok, akik ellátogatnak a Vajdahunyad-várban március 30-án nyíló tavaszi játékra. A Varázslatos világűr – Csillagközi kaland című rendezvény során a látogatók bebarangolhatják a Naprendszert, és elmerészkedhetnek a Tejúton is túlra, miközben különböző feladványok és kozmikus kihívások teszik próbára bátorságukat és tudásukat.

Forrás: F Exhibition

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren berendezett játékos kiállítás különlegesnek ígért látványvilággal és számos felfedeznivalóval várja a kalandvágyókat. A küldetésük célja, hogy az egyes űrkikötőket érintve megfejtsék a mindenség titkait, begyűjtsék a fényjeleket, majd szerencsésen visszatérjenek a Földre. 

Forrás: F Exhibition

Mindeközben megismerhetik a világűr törvényeit, megcsodálhatják távoli tájait és égitestjeit, köztük a Kozmikus Kazánt, a Szeszélyes Ikernővért és az Égi Állatkertet. De megtudhatják azt is, hogy melyik planéta a Naprendszer porszívója, hogyan születnek a csillagok, továbbá kideríthetik, vajon tudnának-e csellózni a Holdon, és, hogy milyen íze van a galaktikus ködnek – csábítanak közleményükben minden gyerekes családot a szervezők az interaktív, játékos kiállításra, amely március 30-tól május 31-ig tart nyitva hétfő kivételével mindennap 10-17 óráig, még a húsvéti ünnepnapokon és május 1-én is. A programokról és a jegyárakról bővebben a rendezvény Facebook-oldalán olvashatnak.



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek