Felpróbálható maszkokkal és kereplőkkel nyílik a Hagyományok Háza busókiállítása

  A soron következő pénteken és február 22-én a Poklade - A mohácsi busójárás megújuló hagyománya című kiállítást akár szakmai vezetéssel is megtekinthetik az érdeklődők a budapesti Hagyományok Házában. Az első alkalommal Kalina Veronika, a második időpontban pedig Szabó Zoltán, a kiállítás másik szakmai felelőse tartja majd a csoportos tárlatvezetéseket.

  Testközelbe kerülnek a busómaszkokForrás: Shutterstock / Készítette: samatotoh

  A tárlatot végigjárva a busójárás összes tartozékával megismerkedhetnek, amelyek ezen a két napon megfogható közelségbe kerülnek a látogatókhoz, ráadásul az egyes hangszerek, a zajkeltő, vagyis a télűző eszközök is megszólalnak. A tárlatvezetők saját gyűjtési élményeiket, és a farsangi szokáshoz kapcsolódó személyes tapasztalataikat is elmesélik. A vezetéseket mindkét pénteken délután 17:30-kor tartják.

  A mohácsi busójárás megújuló hagyományát bemutató kiállítás ma nyílik meg a Hagyományok Házának Kallós Zoltán kiállítótermében, és egészen március 5-ig várja az érdeklődőket. A tárlaton a leghíresebb mohácsi álarc-készítők munkái mellett Répásy Zsolt képei és Kolbe Mihály különleges farost-díszítései is megtekinthetők, amelyeken keresztül betekintést nyerhetünk a busójárás különleges és bensőséges világába, a készülődés és az átváltozás pillanataiba.

  A Poklade című tárlat mellett megtekinthető a Páva tündöklő színei című fotókiállítás is, amely a Fölszállott a Páva eddigi évadaiból összeválogatott, kulisszák mögötti és színpadi pillanatait mutatja be.
  A felújított Hagyományok Háza idén több új projekttel is készül, a tájegységekre bontott táncházakon kívül rendhagyó tárlatvezetéseket is szerveznek majd a kiállításokon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!