Izgalmas felületekkel tarkított bringás játszóteret építenek Bécsben

  A tervek szerint 2021-ben adják át Bécsben az új biciklis játszóteret, amelyen a gyerekek a biztonságos közlekedést gyakorolják.

  A játszótéren a gyerekek saját bringával is közlekedhetnek, de lesz lehetőség bérlésre is – ugyanitt bukósisakot is lehet majd kölcsönözni. Az 1.000 négyzetméteres pálya dán mintára épül Bécs Seestadt Aspernben városrészében.

  A bécsi biciklis játszótér egyik játékának prototípusaForrás: © Alec Hager

  A park célja, hogy a gyerekek biztonságos módon tanuljanak meg kerekezni, áll a szerkesztőségbe küldött sajtóközleményben. Az elgondolás ebből a szempontból egy KRESZ-parkra hasonlít, ám itt a gyerekek nem sima utakon gurulnak, hanem különböző típusú felületeken, például kockaköveken mennek végig, vagy villamossíneket kereszteznek.

  A bécsi biciklis játszótér terve © Alec HagerForrás: © Alec Hager

  A parkot elsősorban 2-12 éves gyerekeknek építik, a fix pályák mellett pedig kialakítanak egy olyan szabad területet is, ahol például a játékokat lehet tartani. A játszótéren meghatározott idősszakokban trénerek is segítenek a gyerekeknek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!