Megelevenednek a Grimm fivérek mesehősei

Generációk nőttek fel a Grimm testvérek olyan legendás történetein, mint a Holle anyó vagy a Jancsi és Juliska. A mesék kedvelői hamarosan maguk is belemerülhetnek kedvenc Grimm-hőseik világába: elkezdődött ugyanis annak a hamburgi mobil rendezvénycsarnoknak az építése, amely 2019 tavaszától mesekiállításnak ad otthont.

A három kismalac is megelevenedik a látogatók előtt a kiállításonForrás: shuterstock / Készítette: Christos Georghiou

A látogatók 3000 négyzetméteren élvezhetik a Mesék világai - a Grimm testvérek öröksége című élménykiállítást. A kiállítást fontos részei a multimédiás és interaktív elemek, ezért a bejáratnál mindenki kap egy chipet, amely elraktározza az életkorát, a nemét és az általa beszélt nyelvet, és így az összes állomás az adott látogatóhoz idomul. A szervezők évente mintegy 300 ezer vendéggel számolnak, a jegyelővétel pedig már meg is kezdődött.

Számos újdonságot lehet majd kipróbálni a kiállításon, például interaktív padlók és falak működnek majd, melyek a mozgásra reagálva változnak.  A digitális technológiának köszönhetően a mesefigurák megelevenednek a nézők előtt.    

A kiállítás azonban leginkább a Grimm-mesék értékvilágának bemutatására fókuszál. A tervek szerint a Mesék világai - a Grimm testvérek öröksége a későbbiekben állandó kiállítás lesz egy új helyszínen Hamburgban, míg a mobil rendezvénycsarnok a mesehősökkel együtt németországi és európai körútra indul.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek