Klasszikus zenei minikoncertek nyolc fővárosi szórakozóhelyen

  A zene éjszakája - csak klasszikusan című programot második alkalommal hirdeti meg a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ. Az időpont Budapest napját jelöli, vagyis azt a napot, amikor 1873-ban Pest, Buda és Óbuda egyesült - olvasható az MTI-n. A 2018. november 17-én, szombaton tartott eseményen nyolc kedvelt szórakozóhelyen szerveznek klasszikus zenei minikoncerteket késő délutántól éjfélig.

  Forrás: pixabay.com / Pexels

   A rendhagyó sorozat célja, hogy kötetlen formában és helyszínen minél többen kerüljenek közelebb a klasszikus zenéhez és Budapesthez.

  A programban közreműködik a Budapesti Fesztiválzenekar, az Óbudai Danubia Zenekar, a Budafoki Dohnányi Zenekar, az Anima Musicae Kamarazenekar és több Fischer Annie-ösztöndíjas művész is. A minikoncertek ízelítőt adnak mások mellett Monteverdi, Vivaldi, Mozart, Paganini, Beethoven, Dvorák, Csajkovszkij, Ravel, Albeniz, Bartók, Gershwin, Joplin, Bernstein és Piazzolla műveiből. A helyszínek a Mika Tivadar Mulató, a Szimpla Kert, a Magvető Café, a Kék Ló Budapest, a Jelen Bisztró, a Mazel Tov, a Kazimír és a Három Holló lesznek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!