Ingyen mehet október 23-án a szentendrei skanzenbe

Az ötvenes évek mindennapjai és '56 falusi eseményei elevenednek meg a Skanzenben az ünnepi hétvégén, ahol ezúttal azt mutatják be, hogyan éltek a falusi emberek a forradalom idején.

A történelmi jeleneteket korabeli ruhákba öltözött színészek elevenítik meg, amelyek segítségével az ötvenes évek hangulatát idézik meg a szabadtéri múzeumban. Lehet majd hallani bányászdalokat és munkásindulókat, fekete-fehér filmhíradó számol be a forradalom „legfrissebb" eseményeiről, és közben megtapasztalhatjuk a nélkülözéssel teli mindennapokat.

Forrás: Szentendrei skanzen

Megkóstolhatjuk az ötvenes évek takarékos konyhájának ízeit, és kipróbálhatjuk, milyen lehetett gyereknek lenni ezekben az években. A látogatók faraghatnak majd krumplipuskát, gombfoci-bajnokságon vehetnek részt, korabeli társasjátékokat próbálhatnak ki, a lányok pedig rongy- és csutkababát készíthetnek. A szentendrei skanzen október 23-i tematikus tárlatvezetései azokat a sorsfordító eseményeket mutatják be, amelyeket a kommunista diktatúra a parasztság ellen követett el. A programról bővebben itt lehet olvasni. Október 23-án a belépés ingyenes!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek