Jazzünnep lesz a MOMKultban október 15-én

Az 50. születésnapját ünneplő zongorista, ifj. Szakcsi Lakatos Béla meghívására igazi jazzünnep lesz 2018. október 15-én a MOMKult színháztermében. A műfaj hazai élvonala lép színpadra, idősebbek és fiatalabbak, különböző formációk vegyesen.

Forrás: pixabay.com / tatlin

Az október 15-i koncerten a MOMKultban a hazai jazz három generációja képviselteti magát. Színpadra lép a zongorista tizenegy éve működő saját formációja, a Szakcsi Jr. Trió a bőgős Lakatos Pecek Krisztiánnal és a dobos Balázs Elemérrel, de az est folyamán játszik majd még mások mellett Berkes Balázs, Csík Gusztáv, Szakcsi Lakatos Béla, László Attila, Kőszegi Imre, Joan Faulkner, Oláh Kálmán, Egri János, Fekete-Kovács Kornél, Winand Gábor, Barcza Horváth József, Szőke Nikoletta, Szakcsi Lakatos Róbert, Balázs József, Oláh Tzumo Árpád, Horváth Plútó József, Emilio, Tony Snétberger, Orbán György, Oláh Krisztián és Tálas Áron is.

Szakcsi Jr. TrióForrás: facebook.com / Szakcsi Jr. Trió

"Nem akartam semmilyen összegzést ezen a koncerten, és nem állítottam össze számlistát sem. Csak aznap dől el, mit játszik a sok formáció, amelyek persze azonos stílusú zenészekből állnak és ez sok mindent meghatároz. Ettől eltekintve minden fellépő szabad kezet kap, nem lesz próba sem, csak egy soundcheck a koncert délutánján" - fejtette ki Szakcsi Jr.

A kerek jubileumot ünneplő zongorista a MOMKultban saját triója mellett még egy részben fog szerepelni, amikor formációja kiegészül Zana Zoltán szaxofonossal és Fekete-Kovács Kornél trombitással.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek