Több mint 1600 program vár ránk a Múzeumok Őszi Fesztiválján

A Múzeumok Őszi Fesztiválját 2018. október 1. és november 11. között rendezik meg. Az őszi sorozat 1600 programot ölel fel, amelyek 150 helyszínen zajlanak a budapesti múzeumoktól kezdve a tájházakig. A szervezők idén úgy állították össze a programokat, hogy abban minden társadalmi réteg minden korcsoportja megtalálja az érdeklődésének megfelelőt. A kínálatot színesíti, hogy a programok a Családok Éve, a Kulturális Örökség Európai Éve és a Nemzeti Kulturális Alap 25. évfordulója köré csoportosulnak.

Forrás: facebook.com / Múzeumok Őszi Fesztiválja

A tavalyi fesztivál keretében több mint 800 múzeum és kiállítóhely több mint 10 millió látogatót fogadott, így látható, hogy a fesztivál elérte a célját, vagyis hogy jobban összekösse a múzeumi világot és a látogatókat.

2018-ban a programok különböző tematikák köré csoportosulnak, hogy megkönnyítsék a közönség választását. Az NKA évfordulójához kapcsolódó Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! - Örökségi barangolások témájában szervezett túrák Európa és ezen belül Magyarország gazdag és sokszínű kulturális örökségére, a helyi értékek megóvásának szükségességére igyekeznek ráirányítani a figyelmet.

Forrás: facebook.com / Múzeumok Őszi Fesztiválja

A 25 kilométeres gyalogos és kerékpártúrák és 2,5 kilométeres séták a rendezvény ideje alatt folyamatosan teljesíthetők lesznek egyénileg, családosan vagy kisebb baráti, munkahelyi közösségek által is. A program célja, hogy a látogatók olyan örökségi helyszínekre jussanak el, amelyek valahogyan az NKA-hoz kapcsolódnak.

Az iskolai őszi szünetre időzített Múzeumi szünetelő című tematika aktív és eseménydús időtöltést kínál napközis táborokkal, családi programokkal. A Pincétől a padlásig című csoport programjai, illetve a Mesterek és Alkotók pedig a színfalak mögé engednek bepillantást. Idén is folytatódik az Irodalmi találkozások című programelem, illetve tanároknak, pedagógusoknak is lesznek külön programtervek. A részletes programokról a fesztivál honlapján olvashatnak bővebben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek