Nyitott porták várnak Szigetmonostoron a Piros Lábos jegyében

Ha besokallt a tömegrendezvényektől, és egy fesztiválban a nyugalmat, a családias hangulatot és a szívből jövő vendéglátást keresi, akkor szeptember 29-én érdemes Szigetmonostor felé venni az irányt, mert a község macskaköves Fő utcáján ötödik alkalommal rendezik meg a PirosLábos fesztivált.

A Fő utcán elfeledett receptek kelnek életre, porták ősrégi kapui tárulnak szélesre, hogy általengedjék a kedves vendéget. A fesztivál célja, hogy a látogató átélhesse, milyen is lehetett régen, illetve milyen most az illatos, fűszeres falusi élet.

Forrás: facebook.com / Kovacs Attila - cxerafino@gmail.com

Régi és új, de mindenképp helyi színes kavalkád várja a látogatókat, ahol nyitva áll majd a Beugró, a Bolhapiac, a Helyi termék udvar, a Játszani-látszani udvar, a Kertbarátok udvara, a Levendula udvar, az Ínyencségek udvara, a Menyegzői udvar, a Meseudvar, a Nagyszülők udvara, az Öreg Ház Ízei tanyácska, a Régimódi udvar, a Sportudvar, a Textilológus udvar, a Plébánia, a Református és a Katolikus templom - írják a fesztivál közleményében.

Lesz bölcsész divatbemutató, mesekuckó, teaház, kreatív írás, kiutat mutató labirintus, pónilovaglás, parasztolimpia, és a gyerekek játszhatnak sok mindennel, sokféleképpen – hiszen a rendezvény idei motívuma a játék, amely fel-felbukkan és vissza-visszatér a nap folyamán.

Forrás: facebook / PirosLábos fesztivál

A rendezvény látogatói kézműves finomságokat, helyi, hagyományos ízeket kóstolhatnak, egy helyi ökotudatos gazdaság fortélyait leshetik el, illetve meseszép portékák közül válogathatnak a vásári forgatagban. A zenei paletta ugyancsak színesnek ígérkezik: lesz népzene régi stílusban és új köntösben, de klasszikus, country, jazz és rock éppúgy. Fellépnek a Zuboly, Oravecz György és barátai, helyi zenészek továbbá helyi zenészek barátai...

Jó tudni:

• A fesztiválra a belépés ingyenes, regisztráció nem szükséges.
• Szigetmonostor egy bájos falu Budapesttől 25 km-re, a Szentendrei-szigeten, ahova csak komppal lehet átjutni.
• A rendezvény megközelíthető Szentendre és Dunakeszi felől autós komppal, Szentendre belvárosából gyalog, komppal és elektromos busszal, valamint a Tahi hídon keresztül közúton.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek