Elvarázsolt erdőt rendeznek be a Vajdahunyadvárban

Újabb látványosnak ígérkező kiállítás nyílik a Vajdahunyadvárban szeptember 22-én, ahova belépve a látogatók ezúttal egy képzeletbeli, elvarázsolt erdőben találják magukat.

A lombok méregzöldjében kísérteties árnyak cikáznak, az erdei manók elhagyatott házai közt hűvös szél susog. Mohos tölgyfák strázsálnak hangtalan, baljós harmat szitál, a Boszorkányvár komor tornyából varázsfőzet kesernyés illata száll. Vajon miféle küldetés vár? Ártó bűbáj vagy mesés varázslat lakozik a fák rejtekén? - teszik fel a kérdést a kiállítás szervezői, miközben egy mágikus erdőbe hívják a látogatókat.

Forrás: F Exhibition

A Varázskastély, az Éjszakai nyomozás, a Bűvös óceán és a Sarkvidéki birodalom után után egy újabb, játékkal egybekötött kiállítás nyílik a Vajdahunyadvárban. A képzeletbeli erdei utazáson különböző mesebeli kalandokra csábítják a családokat, ahol a rejtelmes rengeteg megismerése közben megtévesztő feladványok, játékos fejtörők és megbűvölt erdőlakók teszik próbára a bátorságukat, ügyességüket és érzékeiket. 

A mesebeli túra során a látogatók óriásgombák között barangolnak, találkoznak majd egy behemót hídfoglalóval, egy titokzatos ladikossal, egy fullánkos szobrászmesterrel és az erdők-mezők számos különleges lakójával. Mindeközben kideríthetik, hogy képesek-e ellenállni az erdei varázsétkeknek, kifog-e rajtuk egy láthatatlan erdőlakó, vajon beleesnek-e az illatcsapdába, és meg tudják-e fejteni a Boszorkányvár végső rejtélyét, mely végleg elűzi a betolakodót az erdőből.

Forrás: F Exhibition

Az illúziók és megtévesztések leleplezéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükségük lesz. A több mint 1000 négyzetméteren berendezett kiállítás és játék különleges látványvilággal és rengeteg
felfedeznivalóval várja a kalandvágyó látogatókat - olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben. 

Bűvös erdő

♦ Hol? Vajdahunyadvár
♦ Mikor? szeptember 22-től november 4-ig minden héten keddtől vasárnapig 10–17 óra között
♦ Korosztályi ajánlás: 4–99
♦ Belépő: felnőtteknek 1750 forint, gyerek (3–14 éves korig), nyugdíjas (62 éves kortól) és pedagógus 1550 forint; családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5950 forint
♦ A kiállítás és játék bejárása minimum 1-1,5 órát vesz igénybe. Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak. Minden másról bővebben itt.




 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek