Arriba! Mexikó három napra a Bartók Béla Boulevard-ra költözik

Fiestára, ismerkedésre és megismerésre hívnak mindenkit a szervezők 2018. szeptember 14. és 16. között a Bartók Béla úton megszervezett ingyenes mexikói utcafesztiválra. A rendezvényen, mely végigvonul az út minden részén megérinthet minket e távoli kultúra vidám életérzése, Mexikó karakteres színei, formái, ízei, a fiesta hangulata és a közelgő ősz illata. Az ElevenŐsz egy olyan fesztivál, mely a modern és a tradicionális Mexikót mutatja be sztereotípiák nélkül: építészet, design, gasztronómia, művészet és kultúra jelenik meg a Bartók Boulevard galériáiban, üzleteiben, kávéházaiban, éttermeiben és kreatív műhelyeiben.

Forrás: facebook.com / Visit Mexico

A rendezvényen Frida Kahlot, Mexikó egyik legmeghatározóbb művészét és leghíresebb nőjét is megidézik egy színházi előadás, workshopok és a Nemzeti Galéria kitelepült Frida Kahlo tematikájú eseménye keretében is.

A fesztivál kiállításain többek között olyan mexikói művészek mutatkoznak be, mint Mario Palacios Kaim, aki a fémművészet mestere; most ezüstoxid műveit hozta el. Manuel Delaflor vizuális művész és filozófus digitálisan manipulált portréival teremt csodavilágot. Alejandro Dorantes kiállítása pedig világkörüli utazásra ösztönöz.

Forrás: bartokbelaboulevard.hu

A mexikói témájú és Frida Khalo ihlette workshopokba gyerekek és felnőttek is bekapcsolódhatnak: fejdíszeket, kitűzőket, mexikói ékszereket, saját ökoszatyrot, babát készíthetnek, vagy kiélhetik a bennük rejlő feszültséget a Piñata-val.

Forrás: facebook / @lorenzo_7777 / Visit Mexico

A Bartók Boulevard vendéglátóhelyi mexikói süteményekkel, grill ételekkel és kávé specialitásokkal készülnek és egy igazi Fiestával is. A forgatagtól elfáradva beülhetnek egy csendes helyre, ahol filmek, történetek és mesék elevenítik meg Mexikót.

A teljes program megtalálható a rendezvény honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek