Ismét pompás virágszőnyeggel borították be Brüsszel főterét

Ismét virágszőnyeg borítja Brüsszel főterét. A vasárnapig látható alkotást idén a mexikói Ana Rosa Aguilar grafikusművész tervei alapján készítették el. A brüsszeli főteret, melyet 15. és 17. századi, gyönyörű csipkézett épületek kereteznek, húsz éve választották az UNESCO világörökség részévé. A Grand Place 1800 négyzetméteres, mintegy 75 méter hosszú és 24 méter széles virágszőnyege a mexikói művész által megálmodott ötletek alapján készült. A hatalmas mint főként a közép-amerikai ország szimbólumvilágából táplálkozik.

Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Dursun Aydemir

A kétévente elkészülő összeállítást idén huszonegyedik alkalommal rendezték össze a virágkötők. És bár a minta a gótikus stílusú, 14. században épült, gazdagon díszített városháza emeleti erkélyéről látható a legjobban, azért az utcaszintről és közeli házak ablakaiból is szép látványt nyújt. Az erkélyre belépő ellenében lehet fellátogatni. 

Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Dursun Aydemir

A belváros kisebb terein további nyolc, összesen mintegy 500 ezer virágból álló nagyméretű összeállítás látható. A virágszőnyegek motívumait inspiráló szőttesek és kerámiatárgyak a városháza kiállítótermében vasárnapig megtekinthetőek. A Grand Place kockaköveire először 1971-ben terítettek virágszőnyeget, és 1986 óta minden második évben megrendezik a látványosságot.

Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Dursun Aydemir

Hagyományosan a begóniát használják a virágkötők, melyből évente mintegy 60 millió szálat nevelnek az országban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek