A kisnánai várban minden a baracklekvárról szól július 14-én

  Kisnána község és a lekvárfőzők mindenkit szeretettel várnak július 14-én az immár hagyománnyá vált Baracknapra, ahol nem csak kóstolni lehet, de a lekvárfőzés minden csínját-bínját is megtanítják a látogatóknak.

  Kisnánán nagy múltja van a sárgabarack termesztésnek és a lekvárfőzésnek. Jelenleg több száz termőfáról szedik a gyümölcsöt, és nemrég új fákat is ültettek – írja a kisnana.hu. 

  Forrás: kisnana.hu

  A Baracknap ideje alatt, egy szokásos várbelépő megváltásával minden folyamatba bekapcsolódhatunk. Láthatjuk a válogatás, a magozás, a főzés és a palackozás fázisait is. Az elkészült finomságokat pedig vagy helyben megesszük kenyérre kenve, palacsintába tekerve, esetleg a kisnánai specialitással a herőcével (forgácsfánk, csörögefánk) együtt, vagy pedig megvásároljuk, és elteszünk egy kis nyarat télire.

  Forrás: kisnana.hu

  A lekvározás mellett a várban és környékén gyerekprogramokkal és kézműveskedéssel várják a látogatókat, de meg lehet majd nézni a várat bemutató 3D-s filmet is. A július 14-i Baracknap délelőtt 10 órakor kezdődik és 17 óráig tart a kisnánai vár lábánál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!