Mit szólnának egy jó újfalusi palacsintához? Mátraterenyén 100-féle közül választhatnak

  Immár 9. alkalommal rendezik meg Mátraterenye, Nádújfalu községrészben a Palacsinta Fesztivált. A rekordkísérletekkel tarkított palacsinta sütésre és kóstolásra 2018. július 7-én lesz lehetőségünk a Vendégház-parkban.

  A mátraterenyei Palacsinta Fesztiválon azon kívül, hogy több mint 100-féle palacsintából választhatnak az érdeklődők és megkóstolhatják a 2017-ben bevezetett „Újfalusi kavicsos palacsintát" a kavicsos sátorban, a hangsúly a barátságos versengésen van, pontosabban a palacsintasütő versenyeken.

  Palacsinta MátraterenyeForrás: facebook.com/Palacsinta Fesztivál / Gecse Margo

  A versenyek pedig egészen a rekordkísérletekig mennek. Mátraterenye már három országos palacsinta rekord hivatalos csúcstartója. 2010-ben 262 fő sütött egyszerre palacsintát; 2013-ban pedig itt döntötték meg a palacsinta sütés rekordját, Pokol Krisztián egészen pontosan 7422 darab illatozó tésztát sütött ki. 2015-ben a résztvevők elkészítették a legnagyobb ehető palacsinta építményt, nevezetesen a bátonyterenyei "Gyürky-Solymosy Kastély és parkja" méretarányos kicsinyített mását. 2016-ban pedig náluk készült el a legtöbb Magyarország témájú palacsinta költemény.

  Palacsinta MátraterenyeForrás: facebook.com/Palacsinta Fesztivál/ Gecse Margo

  A mátraterenyei palacsintasütők idén is folytatni szeretnék ezeket a kísérleteket, még több kreativitással és elszántsággal mint eddig. És invitálják maguk mellé a bátor és vállalkozó kedvű palacsintázókat, akik nem csak enni, de sütni is szeretnének. Mondjuk csapatukkal felépítenék a kilenclyukú híd, a Rubik kocka, vagy akár saját településük templomának, kocsmájának palacsinta mását. A megmérettetésre a Palacsinta Fesztivál oldalán lehet regisztrálni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!