Bajvívás és mulatság Drégely várában, a Szondi várjátékokon

Budapesttől 80 km-re, a Börzsöny hegy és az Ipoly folyó ölelésében történelmi várnapot tart Drégelypalánk községe 2018. július 7-én, szombaton.

A délelőtt 10 órakor kezdődő rendezvényen a várvédelem korszakát idézik fel változatos, történelmi ihletésű programokkal. A vár fénykorát megelevenítő történelmi forgatag a XIV - XVI. század életét mutatja be. Igazi történelmi utazás lesz tehát: látványos hadijátékok, régi világzene forgatag, gólyalábasok produkciói színesítik a programot. 

Forrás: Drégelypalánk önkormányzata

A Bajvívó magyarok és Börzsönyi nehézgyalogság harcosainak előadásán kívül a „Szondi vitézei" csapat látványos tüzérségi bemutatója jelent majd élményt. A vendégek megismerhetik a kardforgatás és más fegyverek használatát, amelyeket ki is próbálhatnak. Az Estergon Aslanlari (Esztergom Oroszlánjai) előadásában azt is megtudhatják, hogyan zajlott az oszmán rabszedés.

A vitézképző, a történelmi játszóház, íjászkodás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kellemes szórakozást ígér. Az „Apródok udvarában" népi játékok, kézműves foglalkozások várják a legkisebbeket, aki pedig megéhezik, a térségre jellemző hagyományos ételekből (pl.: laska, dedelle, „munyurka") fogyaszthat.

A kézműves kirakodóvásárban a vendégeknek lehetőségük lesz kipróbálni néhány régi mesterséget, vagy megvásárolni a mesteremberek által készített termékeket. Az est beköszöntével tábortüzet gyújtanak, és hangulatos koncerttel zárják a napot.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek