Járt már a banánérlelőben? A Piac Éjszakáján megnézheti!

Egy estére megnyílik a Budapesti Nagybani Piac kapuja kivételesen most minden érdeklődő előtt is. Mivel tavaly percek alatt betelt a regisztráció a Piac Éjszakájára, így idén megduplázzák a helyeket a vezetett sétákra.

A Nagybani Piacon éjjel indul igazán az élet. A mintegy 35 hektáros területén évente közel 500 000 tonna zöldséget és gyümölcsöt értékesítenek, ennek a folyamatába pedig most a Piac Éjszakájának látogatói is bepillanthatnak.

A Nagykőrösi úti nagybani éjjelForrás: Piac Éjszakája

A június 20-án, szerdán este 19 órakor induló kétórás túra alatt a piac legizgalmasabb pontjait érintve vezetik körbe a vendégeket. Megtekinthetik például a banánérlelőt, ahol hatalmas lerakatban több tonna banán várja, hogy az érlelését követően eljusson a fogyasztókhoz. De a túra része a nagykereskedelmi raktár hatalmas, központi kereskedelmi tere is, ahol a nagykereskedők mutatják be hazai és import áruikat. Aztán megnézhetik majd a termelői szektort, amely a piac szabadtéri részeit foglalja magában, és ahol a termelők már az áruik bemutatásával kínálják portékáikat. A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Forrás: Piac Éjszakája
Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek