Péntektől vasárnapig „rózsás" programokkal készül az Állatkert

Három napon át, péntektől vasárnapig tart a Rózsaünnep a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a rózsákhoz, illetve egyes állatokhoz (rózsás gödény, rózsás flamingó, rózsakakadu) kapcsolódó bemutatókkal és más érdekes programokkal. A Rózsa család- vagy keresztnevűek ezen a három napon díjmentesen kereshetik fel az Állatkertet.

A háromnapos rendezvényen az Állatkert kertészetének rózsa fajtabemutatójával, Magyarország vezető kertészeteinek rózsa kompozícióival, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) tematikus ismertetőivel, illetve virágkötészeti bemutatóval várják a növénybarátokat. 

Rózsás flamingók barátkoznakForrás: Shutterstock

Természetesen lesznek a Rózsaünnephez kapcsolódó rendkívüli állatos programok is, amelyeken a közönség a rózsás gödényeket, a rózsakakadukat, illetve a rózsás flamingókat ismerheti meg közelebbről. A változatos programkínálatot pénteken népművészeti bemutató és utcaszínház, szombaton és vasárnap pedig napi két-két bábelőadás teszi teljessé, sőt vasárnap délben a Főkapu térnél egy nosztalgikus koncertre is sor kerül a XV. Kerületi Fúvószenekari Egyesület jóvoltából.

A rendezvény három napja alatt mindazok, akiknek Rózsa a családnevük vagy a keresztnevük, díjmentes „rózsajeggyel" látogathatják az Állatkertet (a jogosultság igazolásához természetesen személyazonosító okmányok is szükségesek).

Az Állatkertben egyébként a Rózsaünnep programjain túl is bőven akad látnivaló mostanában. Igen sok a kisállat, kölyök és fióka, hiszen az elefántoktól kezdve a gorillákon, a gyűrűsfarkú makikon és a zebrákon át egészen a kengurukig és az indiai antilopokig rengeteg állatnál volt gyermekáldás az utóbbi időben. Érdemes meglátogatni Bongót, a gorillakölyök idősebbik, 2010-ben született testvérét is, ő ugyanis nemsokára „elhagyja a családi fészket", vagyis a lassan felnőtt korba lépő állat másik állatkertbe utazik.

Nemrégiben elkezdődött a Lepkekert idei szezonja is: a Pálmaház szomszédságában található bemutatóhelyen több száz színpompás trópusi lepke között sétálhat a közönség. Május közepe óta pedig nyitva áll a látogatók előtt a Holnemvolt Vár, az Állatkert új játszóparkja is, ahol egyébként szintén vannak kisállatok. Ica, a mangalica koca is malacokat nevel éppen, de a gyimesi racka juhoknál is aranyos kisbárányok cseperednek.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek